Forårsrengøring

Jeg læste for et par dage siden i et postomdelt villa/haveblad dette lille gode forårsråd, som ikke nødvendigvis alene kan finde anvendelse i villahaven:

Så idag er der blevet kastet med fliser, kantsten, sten, råddent træ og alskens andet godt. Det er skønt at få ryddet op og ryddet ud i de umulige stakke og bunker, der ellers ligger og står på skrømt gemt bag hegn og buske…

Og vi er tilsyneladende mange, der mener… (og som har læst det der villa/haveblad?) for køen af jydekroge på genbrugsstationen var kilometerlang og tålmodig.

Drivhuset er blevet pudset indvendigt.

Det gamle brændeskur har fået nyt liv og er endda blevet udvidet og har fået tørt tag. Der er suppleret op med 2 x 210 l grønne vandtanke, så der nu er 3, og de kan alle få regnvand fra skur og brændeskur – og badevand, ikke at forglemme. Vi kan i øvrigt se på vores vandforbrug, at det næsten er halveret, siden badmanden flyttede for et år siden. Både på regningen og i den vintertomme vandtank.

Chiliplanterne er indkøbt og afventer vandet fra de fyldte vandtanke.

Der er sat hegn omkring kompostbunken – som også snart bliver halveret, når grundejerforeningens containere i kommende uge skal fyldes med haveaffald. Den ene af de halvårlige 3 containere plejer at have standplads ud for vores matrikel. Det er jo uhyre praktisk.

Havemøblerne er kørt i stilling. Trompeterne ligeså – pånær det 2 meter høje træ, som står og ser lidt misfornøjet ud i kælderen. I år er det længe om at få skudt gang i væksten. Kun enkelte 0,5 cm små blade kigger frem. De små bærbare træer har længe duftet med deres gule blomster nede i kælderen. Nu dufter de på den ene terrasse og håber, at frosten er endeligt omme.

Så det har været en travl uge: der er snedkeret mange fine løsninger, og løsningerne er blevet malet. Fine detaljer hist og mere grovkornede pist. Der er boret for og gravet stolpehuller. Nu hænger det hele helt sammen og støtter sig selv og hinanden. Der skal (forhåbentlig) mere end en frisk storm til at vælte det skæve skur og det lige brændely.

Guldfiskene har overlevet vinteren og naboens katte. Kun en enkelt kvabbede i overfladen og blev ofret til kattemad.

Og naboens børn har fundet smuthullet – motorvejen – i hækken og besigtiger flittigt projekternes fremadskriden og nyder at blive spist af med boller og kage på terrassen. De vil helt vildt gerne se Nana’s værelse, men det må de slet ikke!? Det er nok, fordi det endnu slet ikke er blevet forår derinde (jfr. ovenstående forårsråd).

Men du får lige en tour-de-force på arealerne:

Det er ganske vist med de der trompeter.

Også aloe veraen er kommet ud – nu i flertal.

Her en blomstrende række med kig til det polerede drivhus

Hegn malet og opsat. Der bliver ikke et øje tørt i den kompostbunke.

Den hele kompostbunke, det malede hegn, den nylagte flisegang, de resterende fliser pænt stablede, og ikke mindst den skinnende nye vandtank.

Og nu er de der. Foran drivhuset blomstrer endelig vores egne anemoner blandt vintergækker og purløg.

Det nye brændeskur set fra vest. Med tønde.

Lækker detalje af tønden.

Det gamle brænde slæbt på plads og stablet.

En anden lækker detalje. Fra den anden tønde.

Vores akvædukt.

Lækker detalje
af ledningsforløb – fra akvædukt til balje.

Og rabarberne er i gang.

Og den første minitulipan blomstrer side om side med kæmpehyacinten.

2 levende guldfisk (efter min beregning bør der være mindst 7).

Og her: eftermiddagens halve-times-oprydningsprojekt. Det nys savede træ fra kolonien kommer lige om lidt på plads i brændeskuret.

God søndag.

 

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s