Fuglefløjt fra oven

 

Jeg må starte med at beklage den forringede billedkvalitet, som jeg først registrerede efter hjemkomsten fra ferielandet og fik billederne flyttet fra kamera til computer. Man må forlige sig med, at de gennemgående 2 lettere diffuse pletter på samtlige fotos i dette indlæg alene skyldes aflejret havvandssalt eller solcreme…

Men sådan så bademorgenerne ud: Det fladeste flade badevand, så langt øjet rakte.

Man kunne næsten gå aldeles tørfodet hele vejen ud til tønden, som er sat, hvor det laveste lave møder sejlrenden. Hertil men ikke herfra kan man bunde.

Der har været travlt hos alle de små fugle siden sidst: Oppe under Mombassa’s tag har vipstjerteparret rede med sultne unger.

I hullet i muren under Havskiftegården’s tag har rødstjerteparret sultne unger (det hul er nok en K3’er :0) – men da parret har haft unger samme sted for et par år siden, har vi ikke nænnet at lukke det; det kunne jo være, at de kom igen. Og det gjorde de).

På græsset under hullet fandt jeg denne lille knækkede æggeskal.

Mini og lyseblå. Farven på fotoet snyder lidt, når solen skinner så meget, men man kan sammenligne med den lyseblå på knæpuden herunder; så går man ikke helt galt i byen.

Musvitterne fodrer unger i kassen her på skuret.

Og i et træ i plantagen sidder en meget meget sulten lille flagspætteunge og stresser sine forældre (og alle andre med hørelse). Svalerne holder øje med Mombassa, hvor de så gerne vil tilbage og holde hus, men de er også i år forstyrret af en miniflagermus. Flagermus og svaler går tilsyneladende ikke sammen. Og alt imens holder en rørhøg øje med det hele – enten i mirabellen ved lågen, eller på selveste lågen.

Og jeg har også sat jordbærstiklinger  på denne matrikel – i rabarberpragtbedet. De står fint, men har det lidt tørt denne deres første sæson. Men bærrene er der, og et enkelt er næsten rødt. Og sødt.

Pragtæbletræet er helt grønt og har masser af små grønne æbler. Vi håber, de ikke har det så tørt, at de ikke rigtigt bliver til noget, når den tid kommer.

Tilbage og hjemme igen til fanfare og jordbærhøst i søndagsaftenstunden. Trompeterne er gået helt amok, mens jeg har været ude af byen disse 4 dage. Og selvom Jan høstede et halvt kilo bær og tog med, da han kørte til Udbyhøj for at hente mig, var der alligevel

1001 gram store og fuldmodne bær denne aften.

Lagt op og nydt, hver og et.
Inden solsorteparret her får alt for gode idéer; de har nemlig også meget sultne unger.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fuglefløjt fra oven

  1. kirstenbje siger:

    UH jeg bliver så misunderlig. Men jeg under jer det gerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s