Gerå

Der er så meget, kvinder ikke forstår …

F.eks. når man står inde i hytten og maler, og mændene er i gang udenfor, og det lyder:

“Den skal hænge udenfor, når vi saver!”

Okay?!

…….

Episoden fandt sted for ret præcist 4 år siden (for jeg kan se i min status, at disse 4 linier blev tastet den 18. juli 2013 kl. 13.39) – vi skriver idag 26. juli 2017.

Nana og Thor Emil var med på byggelejr i Gerå, og når man er på byggelejr, bygger man. Arbejder, spiser god aftensmad og sover godt. Næste dag på samme måde. Og næste.

Nana og jeg var i færd med at male lofter og vægge indendøre, de to andre skulle så altså tilsyneladende save noget til ved fælles hjælp udenfor.

Og projektet gik tilsyneladende godt. Der lød i hvert fald ingen angstskrig. Og de både så ud og lød glade og tilfredse, da de kom ind. Så ingen grund til panik.

…….

Gerå-projektet består af oprindeligt 5 sommerhusgrunde, vi købte tilbage i 2005. Jan havde hjulpet Klaus lidt på hans stedlige sommerhusprojekt og havde forelsket sig lidt i området og lagt mærke til, at der hist og pist lå en ubebygget grund. Og det ku’ jo egentlig være meget sjovt…

Vi kørte til tinghuset i Sæby og fandt frem til ejerne af disse grunde og sendte pæne forespørgsler til hver og en, om man skulle være interesseret i at sælge os en grund. Og skæbnen ville, at det var der søreme 5, der gerne ville. Grundene var store, og de var billige, og vi kunne ikke bare sige nej og ellers tak til alle disse søde ældre mennesker, så selvfølgelig hjalp vi dem af med deres sandjord og fyrretræer. Jaja…

Den ene grund solgte vi i 2011.

Den anden grund er for mindst 30 år siden gået i skov – den er faktisk meget charmerende – den passer sig selv.

Den tredie grund springer snart i skov – men her stod i nogle år en meget stor skurvogn, som efter planen skulle have haft et liv (og en ny beklædning og en mindre indre ombygning) som sommerhus. Den er nu solgt – skurvognen, ikke grunden.

Den fjerde grund hænger sammen med den femte, hvor vi så for snart en del år siden startede på at genopføre en bjælkehytte, som Jan købte for en slik, pillede ned (det var dengang, hvor man skulle bygge nye store sommerhuse, der slet ikke kunne blive store og komfortable nok) og fik transporteret op til grunden. Her lå bjælkestakken upåagtet hen i en del somre og vintre; desværre så længe, at da vi endelig kom igang med at genopføre hytten, havde ikke alle bjælkeender det lige godt, og nye byggeregler kundgjorde, at selv gamle og godt brugte uisolerede bjælkehytter skulle stå nyisolerede, når de blev (gen)opført. Så det blev jo alt andet lige et noget andet projekt end tænkt.

Men skallen er rejst, de dårlige bjælkeender har for længst gjort nytte i den store ovn i Udbyhøj. Den indvendige aptering af væggene er måske 80% færdig, et brugt køkken indkøbt i 2015 er opstillet men endnu ikke fastgjort, der er ikke noget, der ligner et badeværelse over hovedet, der er ikke vand ført til huset, og elinstallationen er endnu kun sporadisk. Men der er altså grunderet hist og pist. Anno 2013.

Heri består den halve-sommerhus grund.

…….

En mindre opdatering er vist på sin plads på dette sted – vi har nemlig i slutningen af 2017 solgt den tredie sommerhusgrund. Den grund, der var ved at springe i skov, og hvor der i en del år henstod en stor skurvogn, som  skulle have haft et liv, og som blev solgt for et par år siden. Der kom en dame forbi – og købte grunden. Sådan kan det (heldigvis) gå, når man har noget til salg. Hun fik virkelig noget for pengene.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s