Nana’s opskrifter

Nana’s kiksekage

200 g mørk chokolade
200 g margarine
2 past. æg eller æggeblommer
25 g sukker
Evt. en smule vanillesukker
250 g (marie)kiks

Chokolade og margarine smeltes ved svag varme i en gryde.
Æg og sukker røres sammen og blandes med den varme chokolademasse.
En aflang bageform beklædes med bagepapir – helt ud i hjørnerne.
Smør en tyndt lag chokolademasse i bunden. Læg et lag kiks oveni.
Derpå chokolademasse og igen kiks, der forskydes i forhold til forrige lag. Så mange lag, som det nu kan blive til. Slut af med chokolade.
Sættes i en fryser en times tid – derpå i køleskab indtil servering.

Der kan nok blive til ca. 8 personer af denne portion (2 voksne og 2 børn på terrassen i sommerhuset i 2 dage).


Nana’s lækre havregrød

  • 1,5 dl grovvalsede (øko)havregryn
  • ca. 2-2,5 dl vand
  • kanel
  • 0,5-1 æble (halvdelen snittes og koges i grøden og den resterende halvdel bruges som “topping”)

smages til med salt

  • en lille håndfuld mandler eller solsikkekerner som topping à la “crunch”
  • granatæblekerner, jordbær, blåbær eller andet lækkert som topping (hvad køleskabet lige byder på)
  • kanelsukker (kan udelades)

Kan nydes overalt, hvor man kan købe havregryn – såvel i Lille Istanbul som Down Under.

Her nydes morgenmaden i Lille Istanbul.

———————————————————————————————————-

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s